Skal du på Bakken?

Det er ikke alle lande, der kan bryste sig af, at have så gammel en forlystelsespark liggende i landet - faktisk er det kun Danmark, da Bakken er den ældste forlystelsespark hele verden over. Det er nok de færreste besøgende på Bakken (der også bliver kaldt for Dyrehavsbakken), der tænker på, at Bakken faktisk har eksisteret i mere end 430 år, når de træder ind af den flotte indgang. Dyrehavsbakken opstod nemlig tilbage i 1583, men dengang var det dog ikke som en forlystelsespark, men derimod som en markedsplads ved den kongelige dyrehave. Sammen med Kirsten Piils kilde, hvilke var med til at gøre området til et særdeles yndet og smukt udflugtsmål for københavnere gennem mange århundreder - og er det fortsat.

Om sommeren var det meget normalt at gøglere slog deres telte op på markedspladsen og underholdt med deres forskellige kunstnere og løjer. Det var dog først i 1800, at den engelske artistfamilie Price bragte Pjerrotfiguren med sig, da de besøgte Bakken. Det udviklede sig dog til meget mere end et besøg, da han er gået hen og blevet stedets varemærke, og i dag er der naturligvis ingen, der kan forestille sig Bakken uden Pjerrot. Faktisk er han mindst lige så vigtig som de mange forskellige forlystelser, der er mulighed for at prøve på Bakken - mere specifikt, så finder du hele 33 kørende forlystelser på Dyrehavsbakken og samtidig er der også en flot friluftsscene, hvor der blandt andet bliver optrådt med diverse former for musikalsk underholdning. Bakken har også altid været hjemsted for Cirkusrevyen, der blev lanceret i 1935 og har været nationalt kendt lige siden.

Bakkens åbning markeres hvert år

Det er selvfølgelig ikke alle, der er lige store fans af denne begivenhed, der efterhåndener gået hen og blevet en tradition, der bliver gjort hver eneste år. Hvert år bliver åbningen (og faktisk også lukningen) af Bakken nemlig markeret med et rigtig flot og stort motorcykeloptog hele vejen fra Nørrebro til Klampenborg. Denne tradition blev startet af Bjørn Andersen tilbage i 1965, og lige siden har det været en fast tradition. I starten var det dog kun en tradition, som De Vilde Engle var en del af, men senere hen blev det dog også tilladt for almindelige motorcyklister at deltage i det populære optog, som hvert år trækker række mange nysgerrige sjæle til. I dag er det slet ikke ualmindeligt, at der er mellem 5.000 og 7.000 motorcykler, der deltager i optoget, hvorfor det - uden tvivl - er ét af de største motorcykel optog i landet.

Hvilke forlystelser er der at finde på Bakken?

Som tidligere nævnt, så finder du faktisk hele 33 forskellige forlystelser på Bakken, men det er naturligvis ikke dem allesammen, der er lige populære. Du kan dog være helt sikker på, at der er kørende forlystelser for alle aldre, hvilket betyder, at der er helt stille og rolige karruseller, men også mere adrenalinpumpende rutschebaner, så hvad end du er stor eller lille, så kan du få et sus i maven på Bakken.