Velkommen til Peter Liep's Hus

Der er rigtig mange mennesker, der gennem tiderne har haft deres gang i det hvide, stråtækte hus, der er at finde i Dyrehaven på Bakken. Huset er kendt som Peter Lieps Hus, men det er dog de færreste, der ved hvem Peter Liep egentlig var og hvorfor dette pragtfulde hus bærer hans navn. Peter Lieps Hus har fået sit navn efter en tidligere skytte og skovløber i Dyrehaven, som naturligvis hed Peter Liep (1837 til 1896), der drev stedet som et traktørsted fra 1888 og frem til sin død i 1896. Inden da var huset bolig for en skovløber og hed dengang Kildehuset, hvilket var opkaldt efter Kirsten Piils Kilde, der løber længere inde i Dyrehaven - det menes desuden at huset er opført i slutningen af 1700-tallet. På trods af, at Peter Liep kun have noget med huset at gøre i cirka 8 år, så formåede han alligevel at sætte så meget præg på det, at det lige siden hans død har båret hans navn og det gør det også fortsat den dag i dag.

Det skal dog nævnes, at siden Peter Liep selv stod og tog imod gæsterne i huset, har det gennemgået en række ændringer. Dengang bestod huset også af et hovedhus, der vendte ud til vejen mod Klampenborg, men dengang var hovedhuset dog et noget mindre bindingsværkshus, der bestod af to etager i den vestlige ende. Det var desuden også denne meget usædvanlige udformning, der var med til at adskille Peter Lieps Hus fra andre små, skæve bindingsværkshuse, og derfor vakte det også stor sorg blandt skovens mange gæster, da huset desværre brændte ned til grunden d. 24. september 1915. Heldigvis blev det allerede året efter genopført på basis af tegninger af kgl. bygningsinspektør Johannes Magdahl Nielsen, og allerede i 1917 blev det igen taget i brug. Der skulle dog ikke gå meget mere end cirka 10 år, inden det igen brændte ned - denne gang var branden dog påsat, og derfor måtte huset endnu engang bygges op, hvilket Johannes Magdahl Nielsen også stod for og han sørgede for, at huset fik den udformning, som det har i dag.

Peter Lieps Hus - stedet for god frokost eller en hyggelig kop kaffe

Der er ikke nogen tvivl om, at der er mange gode spisesteder på Bakken og i Dyrehaven, men Peter Lieps Hus er dog - uden tvivl - det helt rigtige sted at gå hen, hvis du er på udkig efter en god frokost eller kop kaffe i forbindelse med dit besøg i Dyrehaven eller på Bakken. Grunden til det er, at Peter Lieps Hus er kendt for at være det sted, hvor du kan få serveret den bedste frokost i hele Dyrehaven. Det er dog ikke ensbetydende med, at det kun kan betale sig at komme forbi Peter Lieps Hus, hvis du gerne vil have frokost, for på den traditionsrige restaurant finder du også en række lækre aften-retter, der primært er inspireret af det danske køkken. Det betyder bl.a., at du kan få hvidvinsdampede limfjordsmuslinger eller braiseret vildsvin med waldorfsalat.