Friluftteatret i Ulvedalen

 

Siden 1910 har der været friluft teater i Ulvedalen. Det var på baggrund af et ønske, som guldalderens folkekære skuespillerinde Johanne Luise Heiberg, havde haft, men hun så aldrig hendes ønske gå i opfyldelse, eftersom hun døde flere år for inden.

Men teater i Ulvedalen kom der, og det første stykke var, Oehlenschlägers, Hagbarth & Signe.

Teatret i Ulvedalen, havde i godt 50 år en pause, men blev opsat igen af Det Kongelige Teater med Birgitte Price som forgangskvinde, i 1996.  

Siden har der været blevet vist teater i Ulvedalen, og det kommende år, vil Det Kongelige Teater fremfører vikinge-eventyr,
Røde Orm. 

Start oplevelsen, med en middag i skoven, inden forestillingen i Ulvedalen. 

  

 

Teater menu 

Laksetatar af fersk- og røget laks
med estragon, rødløg serveret på sprød salat
**
Marieneret vildsvin i sous verde med vildtsauce,
sommergrønt og smørristede nye danske kartofler
**
Kraftig chokolademousse med et strejf af orange

kr. 349,-

 

Inkl. husets vine til menuen
Kr. 499,-

 

Sommeren 2018 går det løs i Ulvedalene i Dyrehaven, når det storslåede vikinge-eventyr Røde Orm får premiere på sjælland. 

I et unikt samarbejde mellem Det Kongelige Teater, Moesgaard Museum og Aarhus 2017 havde Røde Orm urpremiere på Moesgaard Museum i maj 2017. I sommeren 2018 kommer vikinge-eventyret til Ulvedalene i Dyrehaven, så endnu flere får mulighed for at opleve den storslåede forestilling.

Røde Orm er en bearbejdelse af Frans G. Bengtssons verdenskendte roman af samme navn. I en eventyrlig og heroisk fortælling følger vi den unge vikingehøvding Røde Orm, der hvirvles ind i religiøse og verdslige magtkampe. Han når både at blive en af den danske Kong Haralds mest trofaste støtter - og tronarvingen Sven Tveskægs værste fjende. Midt i et virvar af magtkampe og syngende sværd tvinges den modige Orm til at satse liv og lemmer i elskovsfuld kærlighed til kongedatteren. Orm er både en kløgtig, snarrådig høvding og en stærk kriger, der ikke står i vejen for et godt slagsmål.

Vikinge-eposset er fortællingen om mænd med stort M, der slås, smadrer, drikker og ler, bagstræberiske magtkampe og ubrydeligt sammenhold fuld af humoristisk mandehørm, der leder tankerne hen på filmdramaer som Ringenes Herre og Game of Thrones.

100.000 publikummer får mulighed for at opleve forestillingen.

Anbefales fra 7 år.